Str. Petru Rareș, Nr. 19, Craiova, Dolj

Servicii

FĂLȚUIRE
Îndoirea colilor de hârtie în diverse moduri (simplu, dublu paralel, în cruce, armonic), respectând o anumită ordine de succesiune a fețelor. Se recomandă pentru suporturi cu gramaje cuprinse între70 g/mp și 170 g/mp.
Fălţuirea se folosește la realizarea de pliante, reviste, hărţi, etc.
BIGUIRE
Deformarea mecanică a suprafeței suportului în scopul plierii ulterioare a acestuia, se recomandă pentru suporturi cu gramaje peste 150gr/mp. Biguirea se folosește la realizarea de pliante, mape, cutii, cataloage, coperţi de carte, etc.
BROȘARE
Realizarea unei cărți prin atașarea coperții la blocul de carte adunat în prealabil.
Broșarea automată se realizează cu termoclei pe mașini de broșat, iar broșarea manuală se face cu aracet. Procesul de broșare este utilizat, în special pentru cărți, cataloage, reviste, agende, etc.
CAPSARE
Operațiunea de prindere a mai multor coli cu capse de sârmă, în vederea realizării de caiete, reviste, cataloage, notes-uri etc.
CAȘERARE
Cașerarea este procedeul prin care o imagine imprimată pe un suport (de obicei din hârtie) se fixează pe un carton cu o grosime minim de 1mm prin intermediul unui adeziv lichid. Se poate executa manual sau cu ajutorul unor utilaje specializate în vederea realizării de coperţi pentru agende, cutii, etichete, etc.
SPIRALARE
Tip de legare a unui material printat, când un fir metalic sau de plastic este spiralat printr-o serie de orificii create de-a lungul materialului printat. Operaţie folosită la realizarea de calendare, agende, cataloage, bloc- notesuri, etc.
ȘTANȚARE
Operațiunea de decupare din coala de hârtie a unui produs cu un contur oarecare în vederea realizării de etichete, cutii, hangere, pungi, pliante,plicuri, etc.
ÎNSERIERE
Numerotarea succesivă a unor formulare, cu posibilitatea de repetare a numărului pe mai multe exemplare sau în locuri diferite pe coala de hârtie. Procesul de înseriere este utilizat, în special pentru formulare tipizate, bilete de călătorie, de intrare sau de tombolă.
EMBOSARE
Operațiunea de deformare mecanică a suportului, pentru a scoate în relief anumite elemente de design Embosarea este folosită în special pentru aplicarea unei sigle sau a unui text în relief pe mape,agende, cataloage, cărţi de vizită, cutii, invitaţii, diplome, etichete, etc.
FOLIO
Este metoda de depunere în relief negativ a unei folii colorate, în general argintie sau aurie pe materialele tiparite: mape,agende, cataloage, cărţi de vizită, cutii, invitaţii, diplome, etichete, etc.
PLASTIFIERE ( ÎNFOLIERE LUCIOASĂ/MATĂ)
Operațiunea de acoperire pe o față sau pe ambele fețe cu un strat de folie de plastic, se recomandă pe suporturi cu gramaje mai mari de 150gr/mp. Se poate realiza cu folie mată sau lucioasă majoritatea produselor tipărite: mape, pliante, cataloage, coperţi de carte, etichete, cutii, cărţi de vizită, afişe, felicitări, etc.
LĂCUIRE
Pentru a conferi un aspect plăcut materialului tipărit, se recomandă lăcuirea cu lacuri de protecţie. Lac UV - poate fi aplicat total sau selectiv. Aplicarea selectivă se face serigrafic, motiv pentru care se vor evita liniile mai subţiri de 1 mm.
Lac offset mat - lucrările tiparite capată un aspect mat şi sunt rezistente la zgâriere.
Lac offset lucios - conferă luciu şi protecţie tipăriturilor, acestea devin mai rezistente la zgâriere.
PLOTARE
Printarea şi decuparea cu ajutorul ploterului (echipament specializat programat cu ajutorul calculatorului) a oricărui tip de format (ex: decuparea literelor și a figurilor pentru etichete, banere, etc).
Se pot realiza: etichete produs, etichete sigiliu, etichete preţuri, etichete de raft, etichete coduri de bare, etc.